Tuesday, March 12, 2013

Setahun sudah baby Farish

Salam....

Alhamdulillah rezeki bulan Feb and bulan niee terlalu banyak job sampai x sempat nak update my blog.. rasayer blog yg lagi satu kena hold dulu job penuh until bulan Mei, takut x dapat nak siapkan dgn job yg baru. 

Yeahhh My little baby Farish dah Setahun lebih.. x sambut besar-besaran tunggulah dia besar sikit. we all just bawak my baby pergi kat Kidz E world kat ikano.. kebetulan befday yer jatuh hari weekday 22hb Feb my hubby ambik cuti utk befday boy nie.. Bayaran hari weekday RM 30 if weekend RM50. kalau sorang boleh lagi if anak dah ramai nanti x tahulah nanti.  Farish pun time tue baru start nak berjalan bukan main dia explore sampai kami berdua kepenatan turun naik merangkak dgn yee.. apa-pun enjoy sgt sebab place nie besar puas nak main.

Alhamdulillah aku berjaya bf farish sampai setahun...   Ada rezeki sampai 2 tahun.. mudah-mudahan membesar dgn sehat.. Setakat niee baru 2 kali my baby demam... nak tumbuh gigi and nak start berjalan, cepat2 jalan boleh main kejar2 dgn momy boleh kurus cepat sikit... hehehe

Farish turn 1 Year

dah ada dekat 8 batang gigi
Seronok nak berjalan

Friday, February 8, 2013

Buku resepi buat si manja

Salam

yeagg finally dapat jugak aku beli buku resepi buat my baby farish... sekarang dia dah boleh makan pepejal sikit2... kadang2 tue x ada idea nak bagi apa daa boring plak benda yg sama.. 
now bolehlah olah sikit.. hehhee

i beli kat webiste karangkraf dapat murah nak cari kat kedai buku ashik x jumpa.
senang by online jee.. senang cepat and siap ada less lagi. 


here the link 

buat ibu2 yamg masih mencari.. 
ke empat2 buku ada dekat website karangkraf.
ok enjoy selamat memasak buat anak tersayang

Tuesday, February 5, 2013

hasil kejeku

salam

yeahh here the pic candy buffet 4 aqiqah.. 


tapi syg yerr x dapat snap banyak hp bateri kong itu pun tgh2 majlis baru sedar,
lupa nak tangkap gambar..

dengan farish yg meragam nak berkepit with me... dengan org lain tak mahu plak..kelam kabut sikit dibuatyerr dgn client yang tak sediakan table jawapyer guna apa ajer yg ada.....
so sory lah x organize sgt... huhuhu

oklah kasi preview sikit latest design yg i buat.. 
huhu another blog masih dlm editing lagi..
itulah bila jadi designer nie adajerr nak tambah itu ini..

tag for goodies

mineral wrapper

Thursday, January 24, 2013

DIY candy buffet for aqiqah

olla..


Salam Maulidul Rasul.. Alhamdulillah rezeki permulaan thn 2013 di beri job buat candy buffet with Choc fountain.. Event will be sabtu 26hb jan niee.. right now tgh siapkan a few barang lagi
 



And at the same time,  eila tgh nak buat another blog about candy buffet and design yg pernah eila buat..last year.. banyak picture nak upload and edit sikit... Insyakallah will be review early February nie sempena befday my baby Farish One Year.. heheh mudah-mudahan adalah rezeki tahun nie.. yelah dulu keje x sempat nak buat fulltime just buat freelance.  skrg dah duk umah nie apa salah yerr buat income kat umah.. ok u all support me and sapa2 nak cepat boleh PM me

eiladzir@gmail.com

Nantikan yer... c yaa



Thursday, January 10, 2013

Gelagat my baby

Salam khamis...

Sekejap jerr esok nak jumaat dah... cepat betul masa berjalan skrg dah masuk 2013... huhuu
my baby farish pun x lama lagi masuk 11 bulan.. rasa cepat sgt dia membesar..

Skrg nie farish dah pandai berebut dgn mommy dia setiap kali i guna komp dia pun sibuk sama nak tgk.. skrg nie hampir setiap harilah dia duk sebelah or berebut mouse with me.. jawapyerr skin komp nie dikongsi dua... favorite citer dia upin ipin hampir semua episode i download..  kalau hp pun tue sekejap jer terus di campak.


Dah semkain ligat dah n suka panjat sana sini...tinggal sekejap pun terus hilang naik tangga.
 dah sampai ke atas dah...huhuhu susah nak tinggal dia sorang2 bila time dia tido jerr lega sikit mommy dia boleh buat keje umah..