Thursday, August 26, 2010

DIY for door gift

Salam..

OKlah kali nie this DIY done by my sis fatimah...  masa tue cuti sek bln 6, tgh bosan x tahu nak buat apa n duit tgh kering, then i ask her nak duit sampingan x.. mesti nak kan.. so i mintak dia buat felt keychain for doorgift for my friend... so i let her calculate berapa dia nak charge i.. terserah padayer bayar mahal pun x apa adik sendiri kan... alhamdulillah berjaya dia siapkan.... it was luvely and cukup kemas.. Tq so much dear. oklah layan ajelah pic kat bawah yer..

ohh lupa nak letak bahan2 yer:
1. Kain felt
2. kapas utk letak dlm felt
3. Ribbon hitam
4. Ring book.. boleh jumpa kat kedai buku


and the final outcome
 ...
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

final felt key chains

This felt kechain is limeted.. sapa yg datang awal tue rezeki lah dapat... hahahah.. nak jual hurmm tgh plan nak buat family biz.. tunggu my sis fatimah habis exam SPM dia then tgklah mcm mana.. sorang lagi my sis sue pandai buat box.. sapa yg mencari box boleh lah usha kat my sis Sue yer blog.. and me buat masa nie focus dulu on my wedding then insyakallah will c lah 3 SIS biz.. 


19 comments:

  1. canteknyaaaaaaaaaaaaaaa nora nak satu leh hehehe, dear share la ingredients nya hehe

    ReplyDelete
  2. comeeeeeeelnyeee....camne nak buat tu..?kreatifnye..nak buat diy tapi xkreatif..:(

    ReplyDelete
  3. masya-Allah!!!! cantek lah beb!!! sumpah!!! talented nya dia!!!

    ReplyDelete
  4. eh soh adik u bukak tempahan! gile comel!

    ReplyDelete
  5. nora: nora i dah letak bahan2.. jemputlah dtg my wedding..

    Xora: itulah memang cute sgt2.. :)

    sharifuddin N shakina: boleh yerr just potong ikut bentuk u nak, then jahit..

    zara: Tq dear.. part felt nie dia memang suka

    nahwal: thanks... hahah itulah i tgh tunggu dia habis exam dulu.. will c mcm mana..

    ReplyDelete
  6. merah hitam. suka suka suka suka suka suka :D

    ReplyDelete
  7. sangat cute!!! merah lak tuh =)

    ReplyDelete
  8. Kalau I lambat 10 hari pon I nak jugak okay. Thank you. I love you my friend.

    ReplyDelete
  9. i nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk....ha3...comell!!!~ koss mahal takkkk tu??
    korangg nii mmg creative laa....hu3...

    ReplyDelete
  10. hi iela..sweetnya wat doorgift tu...

    ReplyDelete
  11. extreme comelness!! sukeee!! :)

    ReplyDelete
  12. love to see ur DIY..very creative..

    ReplyDelete
  13. sue anna joe: yg u yer i dah simpan awal2.. mesti dapat punyer.. jgn x dtg my wedding susah ler... i cari u

    elya: kena dtg dulu awal2 lah yeee...

    my sarah, kay kamal, masmona, elly, miss-ina, sya sakura: tenkiu girlss.. memang comel sgt keychain nie

    Panda: ehhh ada jugak blog rupayerr... ehh aida mesti dtg tau

    ReplyDelete
  14. miss eilaz, kain felt tu kat kedai kain ada ke? ke kat mana... giler kreatif n cun.. :)

    ReplyDelete
  15. thanks invite me for ur wedding =) nak datang !! Insya Allah, sent la kad =) nora memang suka pergi kenduri hehe =)

    ReplyDelete
  16. alamakkkk...sweet nyer comel giler...suka tgk...lagi2 sy ni pantang nmpk menda2 yg bercolour merah. jatuh citer betol di buat nyer...

    ReplyDelete