Tuesday, August 10, 2010

DIY table centerpiece & hand bouquet

Salam *__*

Alright just wanna share with u all semua.. diy nie memang benda yg kena save budget.. so setelah berhempas pulas.. teringin plak nak buat table centerpiece utk tetamu yg dtg... disebabkan my catering just provide utk meja pengantin and 4 meja VIP.. then research  and pic source from Google.. berkenan plak dihati. tapi expensive gak nak beli semua vase kecik letak kat meja.. dlm kiraan aku dlm 50 meja gak tetamu.


Then my sister Sue give me and idea guna botol yg terbuang... lucky me, my fiance keje kat the bakery and ada jual minuman botol like esprit.. straight call dia terus.. nasib baik dia ada simpan.. if not akan jual kat tempat kitar semula.. i manage get around 24 botol.. lagi 26 botol nak cukup 50. last week pegi beli ribbon kat ssf.. memamng ribbon kat ssf yg paling murah tapi kadang tue atas nasib x der color yg kita nak dah habis stock. ada setengah tue beli ribbon kat kedai riben bunga and double celotape utk lekat kat mydin. and i beli kain lace sikit nak bg classi..


heheh tunjuk sikit dulu nanti x suprise.. 

Hari sabtu usha bunga kat florastika bangsar.. thanx to my dear Tiah, my sis Sue and abg fazmi sudi temankan i pegi kedai bunga.. serious rambang mata.. mcm2 bunga kat situ. even i nie allergic bunga but suka sgt color2 bunga kat situ.. i bawak satu cth botol utk cari bunga yg sesuai letak..dah ada idea bunga apa nak letak.. 
boleh booking 1 month or 2 week before wedding..
tiba2 berkenan di hati nak buat hand bouque sendiri.. x lah mahal bunga carnation nie... suka yerr gabungan color niee.. My hand bouque nanti maybe campur2 sikit color ikut my theme tambah purple sikit.. if tempah kat luar ader dekat  RM150. kat sini leh save dah suka yerrr *U*

hand bouquet carnation


Oklah settle utk 2 part nie.. lepas nie buat card plak.. Alhamdulillah kertas dah beli tinggal nak potong and print.. ahhhh sabar yer korang..card tue masih dalam try and error.. masih mencari mood yg sesuai... still in moody... ahhhh hilangkan perasaan tension niee...
I NEED SEMANGAT YG TELAH HILANG..

18 comments:

  1. waahh..bestnye boleh recycle botol esprit tu! mesti cantek centerpiece nye..hai lah..kalau lah saya pun ada sebanyak itu botol recycle..tak perlu nak membazir beli..untung u! =)

    ReplyDelete
  2. serious cantik botol2 yg di letak ribbon itu.. =) sooka

    ReplyDelete
  3. eilaa....pandai laa u ngn ur sister...
    dua2 creative..tak sabarr nk gi wedding u nnt..nk curikkk sebotol centerpiece u :p :D

    ReplyDelete
  4. hana yorie: itulah if nak beli satu botol pun dah mahal, hana boleh ubah guna botol mcm2 lagi..maybe botol mineral kee...letak ribbon dah cantek.. boleh punyerr..

    thezaila: tq dear..memang ribbon mainkan peranan...bg nampak cantek

    elya: thanx babe,jgn risau memang hajat dihati nak bg kat member... tapi kena sampai ptg heheh nak bg botol niee

    ReplyDelete
  5. tak sabar nak tgk outcome ni!! =))

    ReplyDelete
  6. my saraH: botol nie dah siap ikat semua... hehehehe.. insyakallah akan review sepenuh yer botol niee..

    ReplyDelete
  7. cantik! botol tu beruntungnye u leh dpt..hee cntik!clap clap!

    ReplyDelete
  8. miss nona: terima kasih.. heheheh i bernasib baik ajer niee....

    ReplyDelete
  9. Eila!! semangat! semangatttt!!! eheheh...bestnya tgk byk DIY...all the best...

    ReplyDelete
  10. nice bebb...serius nk wat jugak lehhh???

    ReplyDelete
  11. creative!! I love how you did the bow!!!!

    ReplyDelete
  12. Tak sabar nak tunggu eila kawen dan xsabar gak leh jumpa blogger2 hana,zaila,Elya

    ReplyDelete
  13. yani: thanks yanie,hehehe memang tgh semangat sementara tgh x banyak keje..

    farhana: buatlah nanti nak tgk hasilyerr.. maybe different style kee.

    nahwal: hahahaha tq ya.itu pun atas pendapat my sis gak..

    dalee: Datang tau boleh jumpa budak2 nie jugak.

    ReplyDelete
  14. wah!!cantik..cantik..
    kreatif tol..
    x saba nk tgk outcome nyer..hehe

    ReplyDelete
  15. cantik!

    if u nak i boleh buatkan the hand bouquet exactly mcm u nak for rm60 je dear. :) lemme know yea if ur interested yea. ;)

    ReplyDelete
  16. creative! nnt share outcome nya tau =)

    ReplyDelete
  17. caner nak ikat reben kat botol tu yer...leh ajar?;)

    ReplyDelete
  18. Kami pembekal sabun Cap Kapak dan Buruh.

    Penghantaran percuma disediakan bagi pesanan minimum kami.

    Sila hubungi honeyman3000@hotmail.com.


    Terima kasih.

    ReplyDelete