Friday, August 20, 2010

Handmade invitation card

Salam semua. 
^....^

Yeahhh nak update sikit, baru balik dari sembhyg terawih... alhamdulillah poser kali nie sempat pegi terawih dari thn2 lepas masa tgh study x sempat nak pegi.. x der member nak ajak pegi..so bulan poser niee last pegi sembyg with family, thn depan insyakallah pegi dgn si suami plak.. hurmmm bestyerr mesti feel lain kan.

oklah dlm seminggu nie.. sambil siapkan my guest book aku berjaya buat jugak kad jemputan kawin.. hehehe baru siap 50 keping lagi 250 kepingkena siapkan...jemputan kawin limit ajer 550 org... so just buat 300 keping ajelah kan.. nak buat kat kedai mcm x berbaloi ajer.. Dgn budget rm 150++ tapi x campur lagi dgn ink printer and wormanship lagi. hahahah suka yerr design kad pun lain dr yg lain tapi serious penat satu badan gak lah nak ikat ribbon satu2 and letak satu persatu..  apa2 pun puas hati buat sendiri dgn design sendiri kan.... 

Dengan bantuan 2 luvely sister Sue and fatimah give an idea, tolong potongkan kertas utk 300 keping dalam satu hari. potong ribbon and mcm2 lagilah. tq so much for help kalau x card nie x kan  siap yer.. now tinggal nak menampal ribbon and lebihan lace yg hari tue punyer... i buat 2 design. sajer seronok2.. yg beza yer tang ikatan ribbon ajer.. yg lain kertas semua sama...

and hasilyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.

outside card

inside card

Niat di hati teringin sangat nak ajak blogger2.. tapi limit jemputan yeee. but dlm kiraan ada list name yg nak kena potong yg jauh2 maybe x kan turun hehe.. kad nie i pass bg hand disebabkan budget yg sgt2 dgn setem yg dah naik rm 0.70 sen.... huuhuhu. tapi ada ker bloggers yg sudi dtg my wedding?? 

Teringin nak jumpa geng2 blog nie.. i would like to open to all bloggers tinggalkan email yerr i akan email my card hahahah..kedekut betul eila niee... ada rezeki jumpa masa nahwal yer wedding boleh pass my wedding card time tue tue.. hahahah... Nahwal den x sabar nak attend ur majlis nikah.

26 comments:

  1. cantik!!!nak tgk dlm!haha..

    ReplyDelete
  2. hi there..
    rajin betul cik eila nie DIY itu ini.. rase sgt inspired... niat mula2 nk buat kad sndri jgk tapi rasa cam x mampu.. but bile tgk ur blog, smgt tue dtg blk.. TQ sooo much :)

    ReplyDelete
  3. meey@: tq dear, ok i upload yg dalam yerr...

    pansy princess: hehehe biasalah tgh bosan x der keja so buatlah apa yg patut.. memang dah lama pasang niat..so all the best dear..u can do punyerr :)

    ReplyDelete
  4. pheww.. hehe.. all the best 2 me :)
    nway, kad tue print sndri ke hntr kedai?

    ReplyDelete
  5. pansy princess: i print sendiri dekat rumah.. tapi biasalah kena rajin potong kertas coz original kertas besar.

    ReplyDelete
  6. cantiknya dearrr! i suke kad macam ni! hehe. ada lace, ade ribbon, aww. chomel. i tak pandai nak buat kad sendiri. sobs.

    ReplyDelete
  7. waaa cantikk!! sweetnye rupa kad tu.. suka! :)

    ReplyDelete
  8. cik belle: ehh boleh lah dear.. tgk u buat bunga kristal pun dah boleh buat.. takat benda nie.. mesti u boleh buat yerr...

    sya sakura: tq again dear.. i pun suka ur envelope box tuee.. mesti lagi cantik kad wedding u...

    ReplyDelete
  9. nice ribon tu beli dh siap @ awak yg buat sendri? nice ribon tu tgh2 di ikat dgn apa yer?

    ReplyDelete
  10. farhana: ribbon tue i ikat sendiri..yg tgh2 tue jenis ribbon color silver i beli kat ssf. then letak dgn gam uhu..

    ReplyDelete
  11. eilaaaa...lawanyee..btol kee cost die rm150 jee??best nyeee i tgk u nii...semua bende DIY.....

    ReplyDelete
  12. omg card u AMAT cantik!!!! majlis u katne?

    ReplyDelete
  13. elya: yup itulah cost yer tapi x termasuk ink printer yer.. sebab ada lagi.. hahhaha memang niat dah awal2 nak DIY semua.. alhamdulillah menjadi..

    kay kamal: :) tq berkat sis help jugak niee.. my masjlis kat dewan muslimin masjid wilayah...

    ReplyDelete
  14. wah cantiknye kad u. suka baca blog u sbb semua pun u d.i.y :) kat mana u beli stock kad banyak2 ehh?

    ReplyDelete
  15. eila! cantik oke. nak satu kad!

    ReplyDelete
  16. hi dear...lm x jalan2 sini....
    sgt kreatif la u !

    ReplyDelete
  17. gosh... baru jumpa ur blog.. cantik sgt your card.. siap lace lagi.. kalau tmph tue mau baper kena..

    btw.. dah link you dear..

    ReplyDelete
  18. lawa giler kad u. klo tempah confirm takleh dpt harga macam tu tau. thumbs up!

    ReplyDelete
  19. seri mas nurwani: hi actually dia kertas besar.. i kena potong sendiri i beli kat area brickfield tue... dapat from this bloggers http://anaille.blogspot.com/2009/12/my-handmade-wedding-invitation-card.html

    elly: babe bg address u. email me fazliesha@yahho.com.coz of u i dapat kertas yg best kat situ.

    ReplyDelete
  20. harzharun: tq... hahahah boleh lah.. berkat search internet gak.

    My: kalau nak tempah actually a bit mahal sebab totaly handmade kan.. pastu take time jugalah.. if u nak boleh ajer..

    mysarah: hahah yup true.. sebab kena buat kad nie focus sehari suntuk.. now i know why card handmade mahal sgt.. sakit badan nak buat satu2

    ReplyDelete
  21. eh besnya blog u... banyak aktiviti diy! i love! rajinnyier buat handmade cards... bagus2. nanti apdet lagi :D

    i'm happy to link u back! :D

    ReplyDelete
  22. eila...cantikkssssss!!!1 berbaloi2 darling...

    ReplyDelete
  23. eliaz, wah sangat rajin. cayunk!
    memang cantek!

    ReplyDelete
  24. Eila...kad eila safely yani received. cantik sangat. unik!...insyaALLAH ketemu masa wedding eila nanti ya...

    ReplyDelete
  25. salam,

    cantik..

    boleh tau x kat mane beli kain lace tu?

    thnaks...

    ReplyDelete