Wednesday, April 27, 2011

Macam mana korang kena Lamar??

Salam...


Hi tiba2 teringat balik zaman kena ngorat and bercinta2 dulu...pasal pagi tadi masa otw pegi keje bukak radio dgr fara fauzana yer topik mcm mana korang kena lamar.??? Seronok plak dgr macam2 caralah org nak melamar siap aku gelak sorang2 dlm keter, ada yg dasyat romantic pun ada. best betul.. eehh macam mana korang kena lamar yerr??? cuba2 citer - cuba citerr hehehe mesti seronok kan. 



Macam aku plak my hubby bukan jenis romantic dia terus direct time tue direct terus ckp "Jom kita kawen?" So apa lagi senyum2 say yes ajelah rasa time tue dalam keter kot.. hurmmmm  biasa2 ajer.
tapi aku teringat balik masa mula2 aku kenal dia masa zaman sek... masa mula2 dia nak ngorat aku, berani plak mamat tue time tue terus ckp " Sudi tak jadi gf saya dan jadi isteri saya untuk seumur hidup? " padahal kenal pun tak.. jawabyerr  memang tak lah mentah2 aku tolak.. sory tak layan.. 

Setelah 10 thn kami kenal until now still rasa macam member boleh gelak sakan saling menyakat satu sama lain.... gaduh puun mcm budak bercinta lagi.. Tapi x sangka akhiryer ke jinjang pelamin jugak kami. Aku pernah tanya macam mana u boleh lamar i masa zmn sek.. Dia ckp entah bila first time nampak aku terus jatuh cinta and firasat dia mengatakan  aku lah bini dia masa depan.... uekkkkk. nak muntah tapi kalau korang nak tahu memang ramai tak sangka kami kawen jugak akhiryer walaupun dulu zaman sek bagai aur dan tebing kami berdua memang tak sesuai lansung akhiyer si dialah Suami ku skrg.. 




Mudah-mudahan Si dialah utku seumur hidup..
Amin

9 comments:

  1. keh keh. i baru ingat nak buat post macam mn kena lamar. :p

    ReplyDelete
  2. hehe i pun dengar pagi td..husben i pun x romantik..huuu teringin nk suruh die propose~

    aci tak mintak die propose bile 1st year wed anniversary?

    hurmm~~

    ReplyDelete
  3. en.t pun xdela official punye propose..lpas kapel je trus citer psl kawen..xde pun melutut "will u marry me?" T_T

    ReplyDelete
  4. amy fahmi: really marilah kongsi cerita...

    intan: hahaha why not kan... teringin gak nak rasa feeling2 romantic

    cheQmOmoOo: Itulah zaman skrg susah nak cari laki romantic dahh...

    ReplyDelete
  5. amin..moga jodoh sis eila n hubby berkekalan sampai ke syurga..=)

    cikkin pon dgr radio pasal tu pg tadi..hehe..kite x de pon nak melutut ke hape..da lame kawan..tetibe tercite pasal kawen2 n masa depan..hihi..pastu..cikkin ckp ngn die..kalo betul..g propose kat ibu n ayah..sekali bebetul die buat..arini ckp..esok da g jumpe ibu ayah..punye laa smngt..now lg sbulan nak tunggu hari tersebut..neves..=)

    ReplyDelete
  6. i dia propose kat dlm cruise...tak sangka dia sewa cruise kat putrajaya tu semata2 nk propose i...mmg x dpt nk lupa sampai bila2! tapi we all tak bertunang, lps je merisik trus plan nk kawen :)

    insyaAllah lg sebulan lebih kitorg akan kawen...hihi

    ReplyDelete
  7. comelnya !!!

    ''Sudi tak jadi gf saya dan jadi isteri saya untuk seumur hidup?''

    Alhamdulillah dan tahniah sepanjang hubungan anda itu dan sekrang sudah berkahwin.

    ReplyDelete
  8. hehe i pon xdenye nk romantik2 bagai..macho la konon huhu :P tp y pasti mase tuh hti berbunga2 n ttp rse hepi gile ^__^

    ReplyDelete