Friday, December 2, 2011

life & shooping brg baby

Salam

Hampir sebulan blog nie berhabuk tanpa update... well bz sikit since my parents pegi haji now dah balik baru seminggu... yeaaa terubat rindu... Masa parents pegi haji sebulan lepas I ditugaskan menjaga umah n adik2. jadi hampir every day i and my  hubby masak for dinner after balik keje... seronok betul memasak with my hubby.. we all akan sama2 discuz nak msk apa then akan pegi kedai or pasar. Everytime I akan masak 1 2 jenis and hubby  akan msk 1 or 2 resepi.. Then bila dah siap tue masing2 akan komen apa yg kurang or patut tambah.. Alhamdulillah banyak jugak menu yg dah berjaya..... seronok sgt...

Serious sejak kawen we all jarang sgt msk.. Sebab apa mostly every weekday stay dgn family in law balik keje memang dah siap masak semua... .. weekend balik umah my parents but mostly selalu ada job kat luar or program lepak2 dgn member.

Rasa tak sabar sgt nak duduk berasingan dr parents find another house.. tapi area Ampang nie mahal sgtlah.... kalau ada pun apartment...huhuhuhu. Perasaan duduk dgn family nie ada yg kurang ada yg lebih... tapi itulah sampai bila tak kan berdikari if bergantung dgn parents kan...  Insyakallah if ada rezeki bila lepas bersalin baby dah besar sikit around setahun kerr... apa2 pun kena cai rumah.. Mudah-mudahan rezeki anak dapatlah umah utk kami bertiga....

Right now i dah 7 BULAN and now tgh excited nak shopping brg baby.  Masa expo baby kat mid valley mcm2 jugak lah aku beli... ditemani dgn my hubby and my sis sue. seronok sikit bawak my sis niee dia pandai memlilih if nak harapkan hubby susah gak... brg yg ku berjaya beli layan tgk picture yer... tak sabar nak pegi yg warehouse kiko and pureen plak...... eeeeeeee geram sgt tgk brg baby.

expo baby

with my hubby me masa 6month ++

P/S- " Buat bakal pengantin yg plan dpat baby lepas kawen jimat2lah masa wedding yerrr sebab bila turn dapat baby niee, banyak lagi duit nak pakai, bukan sikit banyak sgt dr brg ibu hingga ke anak.  List barang baby lagi panjang dr list wedding tau... 


10 comments:

  1. betul2... jgn membazir time wedding sangat...ingt time nak beranak n nak shopping barang bby penting sangat 2..untuk bby... biarlah berpada2

    ReplyDelete
  2. izwa: Izwa mcm mana skrg dah sehat.. now dah berapa minggu?? take care dear

    ReplyDelete
  3. kite pon dlm mood bersopping brg baby ni~ he :)

    ReplyDelete
  4. hye Ila..ni Erna kawan mabul. Hari tu tanya link kan :)

    ReplyDelete
  5. eila....dah 7 bulan? cepatnyeeee

    ReplyDelete
  6. Ciksuen: feel excited kan bila tgk brg baby..

    Erna: tq dear baru dapat baca ur blog yg sgt cantek...

    Elya: yes dear dah 7 bulan.. Itulah tak sangka cepat ajer masa berlalu

    ReplyDelete
  7. kejap je dah 7 bulan :)
    all the best dear

    ReplyDelete
  8. Hi, salam kenal, byk info blog nie.sronok baca. ^_^

    ReplyDelete
  9. hepi hunting dear...

    sopping barg bb sgt heaven dri sopping brg sendri

    nice 2 meet you :)

    ReplyDelete
  10. Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
    Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

    Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM! :)

    ReplyDelete