Friday, December 16, 2011

Progress baby & mommy

Salam.. hye peeps.  

Weee dah masuk 30 week, suka baby semakin aktive bergerak kat dalam, saat semasa mengandung niee sgtlah best and excited sgt,  
antara progress yg ku rasa:

  • Sejak masuk 28 week perut ashik mengeras paling tak tahan bila time ptg hingga mlm.. sampai aku x leh tido dibuatyerr..
  • setiap kali bangun dr baring or posisi duduk terasa sakit sgt kat part V- rupayer baby yer kepala dah kat bawah masa check with my gynae hr isnin. 
  • Baby bergerak tanpa henti bila i minum sunquick tropikana.. Nampak sgt dia suka..hehe
  • Hr rabu lepas my sis Sue buat experimen letak head phone kat baby.. Bila lagu rock dia tendang kuat sgt tergelak kami berdua .. Then bila lagu soft dia gerak sikit2.. Seronok
  • Bila mandi kat shower baby akan gerak2 bila reserch rupayer baby suka bila dgr bunyi air.
  • Skrg nak pakai suar pregnant dah x selesa.. selalu pakai seluar legging or skirt labuh bila nak ke office.
  • kadang2 mlm akan kejang kaki secara mengejut so selaluyer kejutkan hubby urut part bawah betis and kaki. lega sikit
  • Dah kerap sakit belakang... nak duduk lama2 dah makin x selesa.
  • Today dah start kira pergerakan baby.. 
  • Esok akan pergi antenatal class kat HUKM. Nanti akan ku share yee
  • Semalam khamis pegi check up kat KK Keramat awal2 pagi lagi i dah dtg coz before that i tersilap tarikh dtg hr rabu.. sampai dlm 7.50 pagi dah dapat no15 so keesokkkan nyer i gerak awal so dtg awal dlm 7.30pg dpt angka giliran no 8. oklah tuee. tak sangka ramai gak yg dtg awal. Dlm 8.30 pagi i dah kena minum air gula 1 cawan... errrrr sgt tak best nasib baik tak muntah coz i minum sikit2 sampai nak terjeluak baliklah lah... ibu2 yg lain kat situ siap bagi semangat suruh air minum sekali teguk or 2 kali ajerr if not memang akan muntah.... tapi aku tak boleh... terpakasalah slow2 after that kena pose 2jam lg tunggu result yee.. dah lahkena pose seawal 10 mlm lagi..pagi x breakfast dah kena minum air gula.... jawapyer lepas minum tue aku dah mula berpinar  n peneng kepala. nasib baik boleh lepak bilik menyusu if not duduk kat luar dgn suasana yg bising dgn bunyi kanak2 and baby lagi tambah peneng. Hr yg sama i kena cucuk kancing gigi... ptg tue baru merasa kebas... lansung x larat nak buat keje. The result Alhamdulillah aku selamat dr kencing manis if not kena selalu check banyak kali. fuhhhh selamat.
me on 30 week

Mesti ibu2 kat luar ada pengalaman lagi best, boleh kongsi.
oklah sambung lagi.. c yaaa


5 comments:

  1. baru tau pasal baby suker dengar bunyik air mase mandi shower tu..:) kat umah memang selalu mandi shower tapi tak perasan pulak..petang ni ar nak tengok..:)

    ReplyDelete
  2. aty: yeahh itulah ada baca x sangka memang jadi betul.. cubalah try.. maybe baby aty ada benda lain yg dia suka.

    ReplyDelete
  3. kalu da ujung2 ni perut mmg ske mengereas kot ek? i pon selalu gak se camtu..

    ReplyDelete
  4. kite skrg ni pun perut asik mengras jgk..hihi.. cam2 keadaan la ibu2 mngandung ni.. kn sis..

    best bile baby gerak2.. tp bile hasben nk rase mesti baby xnk gerak..hahaha.. pdn muke die..hihi..kciannn..

    ReplyDelete
  5. rindunye bby bump itu..hehe

    dulu salu skip kiraan..terlupa bkn saje2 skip :)

    ReplyDelete