Saturday, January 7, 2012

❤Thn Baru & wish list ❤

Salam and Selamat tahun baru


Selamat thn baru baru buat semua blogger moga tahun nie lebih bermakna dari tahun lepas..Insyakallah... thn baru dgn azam yg baru.. thn nie mesti lagi bemakna coz i will be mommy :) and mudah-mudahan hidup lebih ceria dgn kedatangan my baby... x sabar nak tunggu next month.. 
Now dah 8 bln lebih sekejap ajer masa berlalu rasa suspen pun ada. mudah-mudahan dpt bersalin secara normal and baby sehat... itu yg  i harapkan buat masa skrg..  Amin.

Skrg nie baru  ada chance nak update blog, tersangat2 bz kejer kat office dah kat 3 week x cukup tido, sakit belakang and mata pun dah ada eye bag. aaaahh nak wak mcm kena settle kan semua before cuti bersalin. Betul2 mencabarlah sebab bdn dah lemah and cepat ngantuk bila lunch so a bit slow uat keje, so memang akan bawak kejer ke rumah... dulu  bolehlah OT sampai mlm now terpaksalah bawak kejer ke rumah. x larat n nak muntah dibuatyer menghadap design...

Nasib baik dah shopping barang baby 6 bln lebih. if skrg memang dah x ada masa..nak kuar bershopping..takat niee barang2 baby dah 80% complete..tinggal barang2 besar jerr.
Barang for mommy belum complete, skrg nie masih dlm pencarian mencari set jamu, banyak sgt pilihan sampai tak tahu nak beli yg mana dan bengkung for me..mcm nak beli Premium Beautiful PB tapi a bit price.. sebab nak sgt dapat bentuk shape masa bujang2 dulu  
Nak tanya pendapat ibu2 diluar sana set jamu apa yg bagus and berbaloi tak beli PB niee??
Help me plssssss !!!!!

Utk tahun baru nie my wish list: 

1. Mendela freestyle breats pump
Breastpump! Yes, this is the most important. Ye la...kita kalau bole, nak bagi anak menyusu badan ikut sunnah nabi, sampai anak umur 2 tahun. Tapi itulah harga boleh tahan dlm RM 1500 to 2K. Kalau nak yang harga sederhana, ada gak like Spectra 3, Mendela Swing and so on.. tapi hati nie tersgt2 nak breast pump mendela freestyle.. hopely keje yg bertungkus lumus nie bos bagilah bonus.

2. Close and Secure Sleeper
- Other option selain letak tilam baby kat parent's bed during nite time
- Bagi mengelakkan kepala baby kena siku masa tido dgn parents coz my room bukanlah besar sgt so x ada ruang nak letak katil baby kat bilik..
- senang dibawa ke mana-mana coz bergilir2 tido umah my parent n FIL
- Ada Nightlight kat bahagian kepala.. so x yah pasang lampu dinding
- Also helps limit baby's movements in your bed in case baby tido lasak 

    Plab nak beli yg second hand coz takut baby cepat membesar rugi plak. 
    Range dlm RM129 - RM169.90

    3. Stroller 
    yeahh nie awal2 hubby yg excited nak beli bila dapat tahu i pregnant and i ingat nak beli lepas habis pantang..yelah takut plak baby nie x suka duduk dlm stoller kan beli mahal2 x pakai plak.
    Bfor me stroller ni biarlah "alah membeli, menang memakai". 
    Biar mahal sket tapi tahan lama. If dah jemu pakai, nanti bole jual 2nd hand and still ada value.

    Stroller nie banyak jenis kat market. Range stroller as low as RM 90 - RM4000. Terserah pada budget kita. Antara brand bawah RM 1000 : MacLaren, Peg Prego, Mothercare or Sweet Cherry. RM 1000-RM2000 : Quinny, Maxi Cosi, Baby Jogger. RM 2000 and above : Quinny Buzz, Stokke, Bugaboo, Phil and Teds.
    Seronok baca blogger citer psl pilihan stroller nie.. geram jeeee. 
    Hati dah jatuh cinta kat Quinny Buzz 3.
    will c mcm mana nanti..tgk pada budget dulu. 


    4. Carseat
    Carseat nak beli awal nak ajar anak duk carseat kene dari dia lahir, klu dah biasa pangku kan memang payah nanti. coz mostly i drive sorang nak kemana2.. sebab hubby bz so senanglah for me nak bawak baby kemana-mana. ini pun terlalu banyak pilihan. plan nak pinjam dulu my auntie or my friends bila lepas habis pantang nanti beli 1 set terus carseat n stoller.. Setiap kali jalan shopping complex mata i n my hubby mesti pandang stoller org lain.. geram n rambang mata tuee... kena bijak buat pilihan. 

    5. Baby coat 
    Alhamdulillah pakai balik katil my parents beli for me.. hahahah.. cuba bayangkan berapa lama bertahan sampai 28  tahun, sampai i plak yg boleh pakai for my baby.  zaman dulu punyer kayu kualiti bagus sampai boleh bertahan until now, tapi beratlah kan.. planning nak beli cat putih coz yg original color coklat. hubby dah start spray dari minggu lepas cantek sgt.. i will upload pic sebab tak berkesempatan nak snap picture

    6. Premium Beautiful Corset - PB
     i dah termimpi-mimpi bayangkan zaman kurus balik 50kg masa bujang... now tak payh ckplah mengembang sana sini.. Ambik peluang masa pantang nielah yg sgt bagus utk slim kan balik our body lepas habis pantang  a bit susahlah... Disebakan i have problem sakit belakang before married lg and skrg nie ada sebab yg lain memang nak sgt nak beli.  
    Price x silap antara RM 2,200- RM 2,600 











      hehehe semua yer yg banyak pakai ongkos nya... 
      jadi kena berusaha lebih CAYOK... kena kerja lebih baik.
      ❤ AMIN ❤

      6 comments:

      1. Salam,

        I am selling Baby feeding essentials (Avent and TT) from the UK at a very competitive price. Do check out my website and pass the word around if you are satisfied:D Thank you. http://babyfeedingmalaysia.blogspot.com/

        ReplyDelete
      2. hai, selamat kenal!

        suka lak tengok tempat tido baby tu, tapi tulah takot baby cepat besar. rugi!my baby pun stil tido dengan kami!hehe

        Medela FS sangat best! tak rugi melabur.

        ReplyDelete
      3. Salam.saya nk letgo my single electronic breastpump,condition very good coz pakai kejap je,minat blh email kat u_jinn84@yahoo.com

        ReplyDelete
      4. I jual pb and boleh consult u if interested..do mail me ya..nurming_ming@yahoo.com

        ReplyDelete
      5. Sori typo error..actually nur_mingming@yahoo.com..:)

        ReplyDelete
      6. u can get PB with promo price. singgah my blog k :)

        ReplyDelete