Saturday, January 22, 2011

Belajar dgn budak-budak

hai

Oklah nak update sikit my status hehehe  now i  freelance designer and also part time cikgu art kindergarten kat ukay height..utk age 5 thn until standard 6 start this January 2011.

To be honest lah...  i nie x suka budak...especially budak yg dah pandai nak merajuk, meragam n nangis2 serious i akan start peneng kepala, mewarisi dr my mom... hahahha my mom just suka pegang baby ajer tapi kalau nak melayan kerenah budak mesti surrender samalah mcm i .... tapi Alhamdulillah my mom berjaya membesarkan kami 5 adik-beradik... fuhhhh masa i start plan nak kawin my 2 younger sister mesti sindir "Hai lepas nie bakal jadi isteri dan ibu..boleh kerr nak jadi ibu...ko kan x suka budak?"

biasalah bila anak org lain rasa lain bila anak sendiri lain plak jadiyer.. then i try ambik alternative dekatkan diri pada budak2... dgn support my hubby n now i menjadi teacher art... fuhhh masa first day tue berdebar2 jugaklah nak berdepan dgn budak2 nie.. kena pandai tackle  n minat diorang... x sampai setengah jam gemuruh dah hilang n slowly i being confident, budak2 nie pun just call me "auntie eila" rasa lebih selesa dgn kita.. first day tue i just give them free drawing and the second day tue kita leh tgk character each student... ada yg creative ada yg talkative x berhenti bercakap, ada yg focus ajer.... now i try my best nak practice to know them and manalah tahu one day bila my turn jadi ibu senang nak tackle anak sendiri.. serious this kids thinking out the box... kadang2 buat aku terdiam seketika nak explain kat diorang....

well hope i can be a good teacher to them.. wish me luck...

artwork

2 comments: