Thursday, June 4, 2009

Office mate

Even event nie dah sebulan berlalu..but this memory nie buat aku tersenyum...memang kelakarlah my office mate semua yer gila2. We all kena kejer mlm International Gala Dinner utk pengedar DCL kat sunway convention centre.. Team black & white, semua staff kena pakai formal.. ingat leh lah pakai glamour sikit but its ok..still nampak smart.. My departemnt dipanggil DAS publishing..ada 6 budak graphic n 2 budak pratical bhgn wartawan... diorang semua yerr sporting lah, tiap2 hari ada ajer lawak yer kat office.. this is my first time keje and officemate pun ok..fuhh legalah dapat mmber kejer semua yer ok..kalau x stress ajer kejer dgn org yg serious. Mlm tue budak2 DAS kena handle bhgn pendaftaran n jadi penunjuk arah.. Fuhh penat siut berdiri dlm 5 jam, kaki memang dah kebas lahh boleh duduk pun kejap2 ajer...nasib baiklah dapat elaun kalau x jangan harap budak2 nie nak kejer.. Sementara event tgh berjalan kat dlm dewan tue we all sempat lah berposing...hilanglah lah penat sikit.
Serious dia org memang sempoi lah.. inilah team officemate aku. even baru ajer kejer x sampai sebulan lebih but mcm dah lama jer kejer... "Kena kejer kuat yeaaaa eila yerr..jgn main2 ajerr"Aku akan ingat kata2 my dad.. huhuhuhuu.. Baik ayah eila akan buktikan anak ayah nie akan berusaha bersungguh2..x nak main2 dah.. kena kumpul duit nak kawin..

No comments:

Post a Comment