Friday, February 4, 2011

Belajar Mekap

Salam dan selamat tgh

Hai.. akhiryer dapat jugak aku ambik class make up personel dgn amy ameera, selaluyer dia buat class kat kajang, kebetulan ada plak buat class kat ampng..apa lg terus bg nama. Suka sgt tgk org yg pandai make up n then my hubby nie pun suka sgt tgk i make up dpn dia.. So why not kan suami pun suka.

Selama nie I just make up simple ajer2.. Brg make up pun x complete.. Yg ada pun benda basic ajer.. Bila masuk class nie baru tahu function setiap berus... Wah lepas nie kumpul duit nak beli serba sikit brg make up, x salah kan nak cantik utk suami..now baru confident bila masuk kedai mekap i  tahu benda yg nak beli... kalau x terkebil2 mata apa yg lah nak beli.. nama brush pun x tahu.. amy pun ada suggest just beli satu pesatu berus n benda penting x perlualah nak beli set kadang2 x ada berus yg kita nak..

Bila tgk hasilyerr cantik jugak aku make up yerr... x rugi sebenaryer ambik class nie.. Dapat belajar cara mekap smokey eyes n memang banyak lg pengetahuan yg i dapat... oklah nie hasil mekap sendiri... weeee

Before
totaly pucat my face

After


with Amy
bersama student and amy sekali

Hasilyer i cukup puas hati.. Hapy sgt bila balik buat suprise kat my hubby...

14 comments:

  1. omg eila!!! cantikkk laaaa...~
    lepas kawen nak belaja mekap gak la..haha

    ReplyDelete
  2. Elya: tq dear..babe u should pegi..seriuos berbaloi2...

    ReplyDelete
  3. i'm silent reader b4 this...
    Sy pOn da rasa nak masuk kelas make up ni...b4m that leh la tny kat awk sedikit sebyk yg dah da pengalaman yek...

    ReplyDelete
  4. Hermmm.. chek pun sama.. lepaih kawen nnt arr baghu nak berhias sakannn..

    Bkn apa...kesian kat en. tunang, drp zaman berkenalan, bertunang dan nak berkawen nie punn.. chek dok sua muka belemoih (tanpa mekap) ja utk diaa.. hahah..

    So, after kawen.. haruslah gigih menyolek diri sendiri.. barulah suami sayanngg!! tetttt!! :)

    ReplyDelete
  5. Cik senah | betol tu kata awk..baru la suami syg...extra..extra...sayang

    ReplyDelete
  6. eila,sue pun br cakap dkt hubby nak blaja make up,hehe.
    brape yea cost dgn amira nih..cantikk

    ReplyDelete
  7. cantik. sweet aje. natural makeup,i loike! ;)

    ReplyDelete
  8. @kutopsecret: trylah...boleh x der hal nak tanya...

    cik senah: mesti cantik..baru suami x pandang pompuan lain :)

    afni+hafiz=dani: hehehe tima kasih..

    Ciksue: dear try check dia yer link http://www.amy-ameera.com/. ada class hr tertentu, if pegi share with me...

    Fathiyah: tq..itu buat my hubby cair tgk i.. hahahaha.

    ReplyDelete
  9. Eila | masa masuk kelas makeup amy-ameera tu kena bawak aper yer..? set brush make up dan set make up kah..? atau amy-ameera dah provide skali?? Wahhhh...saje nak tny awl persediaan awl.

    ReplyDelete
  10. Dahlia: Amy dah provide semua dear just stand by note book ajer..

    ReplyDelete
  11. amy ameera tu mmg superb !!! i pnah jd model tuk klas die & hasil die wow !!!

    ReplyDelete
  12. oohh...yer ker?? okay...baru tahu..tq fyi

    ReplyDelete
  13. wah..lpas ni mesti dah pandai make-up. Awk dh tersedia cantik..pakai make-up lg nampak cantik.

    ReplyDelete