Wednesday, February 2, 2011

still learning to be a good wife

Hai bloggers..

Last a few day nie.. musim hujan ajer kan expecially masa  ahad lepas hujan dr pg sampai ke mlm kat kaw kl.... nak keluar kemana pun malas..sampai baju pun x kering terpaksalah hanging baju depan kipas.... Sejak dah jadi housewife nie kena pandai2 lah handle keje umah.

Dulu masa bujang my mom ajer yg uruskan semua. biasalah x pernah ambik kisah pun..tapi now dah duk umah dgn PIL so kena pandailah uruskan semua. seriosly I mengaku x pandai nak pegi pasar beli brg dapur. Alhamdulillah my hubby nie memang pandai pilih cari ikan segar, ayam daging semua. Aku plak tahu  beli kat giant,  tesco bolehlah... huhu..

Now slowly belajar dgn hubby tapi still duduk belakang hubby tgk dia pilih brg.. kadang2 tue selalu kena gelak dgn hubby tang pilih sayur2 yg pelik mcm Ulam ker.. my family jenis x mkn nasi sgt.. lebih kepada roti.. nasi maybe 2 kali seminggu. I banyak belajar n  my life change a lot lepas kahwin. happy dapat hubby yg sabar dgn kerenahku n willing help me n teman memasak sekali. dia lagi pro kat dapur dr i tau.. tapi I still kena pandai memasak sebab hubby nie memang mkn nasi everyday.. well lately nie rajin jugak cari menu lauk2 yg sedap.

Oklah doakan kan kami bahagia selalu till then.. nite semua

suami yg pilihkan brg :)


5 comments:

  1. eila rindu nk lepak kat yong tau fu knnnnnnnnnn ...huhuh

    ReplyDelete
  2. Elya: yelah eila pun dah lama x lepak kat situ.. Rindulahh...r

    ReplyDelete
  3. salam pknalan ;)

    akk kne hebatkn skil
    memasak ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Luv shania: hi syania tq drop by my blog.. Yup betul..

    ReplyDelete
  5. blog walking :)..selamat menjadi isteri yg baik....

    ReplyDelete