Friday, August 12, 2011

cabaran poser kali nie

Salam ramadhan buat semua

Dah 11 hari  kita berpuasa, tapi tahun nie betul2 mencabar bgku dgn keadaan 1st trimester nie.. muntah every day n batuk yg dah melarat hampir 2 week, betul2 mencabar aku nak berpuasa..

Selera nak bersahur n berbuka pun kurang.. nasib baiklah duduk dgn  FIL so mkn ajelah apa yg diaorang msk or hubby msk something for me.. I memang x dpt nak  masak just tolong apa2 yg kat dapur..  Alhamdulillah dapat hubby yg pandai masak.. kalau tak payah gak.

Masuk minggu ke 2 poser, kaki aku plak start cramp.. memang sakitlah nak berjalan or diri lama2.. sampai nak nangis dibuatyerr.. Sebab dia tarik both kaki.. My mam ckp baby dah start ambik my kalsium.. I plak x boleh minum susu since preg asyik nak termuntah.. Skrg nie sedang push my self minum susu.. Sebab x cukup dgn pil ajer.. Betul2 mencabar.. Adalah 2 3 hari dah ponteng sebab totaly flat lansung.. muntah ajerr.. balik keje memang dah stand by plastik kat peha sambik drive balik umah.. Fuhhh mudah-mudahan cepatlah hilang semua nie.. X larat nak menghadapinyaerr...

Buat mommy diluar boleh tak kongsi or tips nak hilangkan kaki cramp sebab hampir everyday cramp??? skrg nie setiap mlm pakai stokin.. tapi esok pg still rasa sakit... help me..




4 comments:

  1. masa tido cuba angkat kaki tinggi sikit letak atas batal..

    ReplyDelete
  2. gud lak mommy to be :)..b stong k

    ReplyDelete
  3. eila, congrate! alhamdullilah :)
    during 1st trimester everyday my leg will cramp.plg tak thn bila cramp tgh drive. sgt2 sakit. ms tu i tak lalu nak minum susu,sure muntah. so i beli yoko yoko & rub kat area yg sakit tu.mmg berkesan.tp esoknya cramp dtg lg.itula dugaan pregnancy.insyallah,2nd trimester will be much better :) dun wori.

    ReplyDelete
  4. Adna_madhiha: thanks yer sedang diusahakan.. Alhamdulillah ada perubahan.

    UyaRayza:tq dear..

    Fathiah:Alhamdulillah ada kurang sikit..thanks babe memang berkesanlah... Mudah-mudahan I will be ok tempuhi alam 1st trimester nie..

    ReplyDelete