Tuesday, November 24, 2009

Weekend yg BZ

Last weekend, Sabtu after keje aku just hangout with my bf..itupun jumpa masa lunch balik umah sibuk pindah barang ke rumah baru. then Ahad lepak with my best buddy Si sue ajak temankan dia, nak beli baju renang with our friend Maton....our classmate masa sek men. Lama x jumpa, last masa i melawat masa bersalin.. seriously terkejut anak pun dah 2thn besar and comel sgt2..rasa nak picit ajer pipiyerr... sempat lagi snap the pic... Sambil temankan si Sue nie.. sempat gak aku beli sehelai baju dgn Si Maton... hehehe..padahal tgh kopak.. biasalah pompuan pantang tgk benda cantek mesti nak beli..

Around tgh melawat my shcool teacher masa sek men cikgu Salhih, or Ummi.. LAma betul x jumpa, last after SPM..Ummi totaly x berubah tapi kami yg dah berubah banyak....mcm2 diborakkan dari gosip kisah2 lama until story budak2 batch we all... sempat mkn tgh, mkn hingga kenyang... hehehehe siap tambah lagi mihun sup..paling best sambal kicap sempat mintak resepi...

After that singgah balik umah Sue sembhyg zuhur..then lepak jap n masing2 dah x tahu nak buat apa..so pikirlah nak lepak kat mana..sambil tue aku browse my hp sapalah nak ajak lepak.....huhuhu majority our girl friend ramai yg dah kawin..tiba2 terpandang nama Imran..terus tekan call.. suddenly Im tgh free terus say "Jom lepak". Im our friend masa sek rendah, then lose contact suddenly jumpa semula...early this year itupun dapat his number from my friend Alice.. Mcm biasa tempt lepak me and Sue is Oldtown waterfront....hahaha.. dgn Im banyak gak story yg diborakkan dr isu kawin hingga isu segala macam.... well dah penat aku dibuatyerr...balik umah dekat ptg dah.. x sampai sejam aku rehat my sister Emma mintak tolong drop to friend house.and my parents ajak p kedai lampu for our new house.

After sembhyg maghrib then sent my sister emma, terus ke kedai lampu with my parents... huhuhu ingat senang pilih lampu but rupayerr memang peneng gak....dari lampu, kipas, lampu pagar and bell umah..my parents serah to me but x leh yg over2.. biasalah still ada yg YES and NO.. my parents suka yg simple so cari yg simple ajelah if nak lebih2 kena guna duit sendiri.. X apa2 after ada umah sendiri tunggulah aku beli segala mcm lampu... ahhhhh jam dah dekat 9.30 mlm pertut aku dah berkeroncong sampai dah terbaring kat kedai tue tunggu my dad check itu dan ini.. Finaly part lampu n kipas dah settle. perut dah kebulur...nasib baik my mom ckp ada nasi lemak.. apa lagi balik terus bantai 2 bungkus.. hahahaha kata nak diet lah konon..
Ingat lepas balik nak tido but dah duduk depan komp..so apa lagi main lah game sedar2 dah 2pagi... Ahhhh esok nak keje... next week sibuk with raya haji and pegi cari kain langsir plak..

To all : Selamat raya haji... chaw

No comments:

Post a Comment