Tuesday, September 21, 2010

Update list - lagi 32hari

Hi ladies... 

ohhh lama benar aku x update my blog... been bz settelkan my Big day niee and help my mom uruskan kerja rumah... mcm practise jadi wife n also as mom plak... pagi2 bgn awal, kejut adik2 i yg nak pegi sek and keje, siapkan breakfast.. and hantar adik ke sek, jemur baju, kemas dapur ruang tamu and mcm2 lagilah.. kalau dulu bangun pagi pi kejer balik dah petang dinner and tido.. macam ada hikmah plak aku x keje... dapat ringankan beban my mom...

Ramai yg tanya mcm mana my preparation...buat masa niee apa yg dah settle i share kat sini yea...
  • Borang urusan nikah  DONE 
  • Booking Juru nikah and hantar borang  DONE
  • Saksi ambik org kat masjid wilayah DONE
  • Book dewan makan DONE
  • Catering DONE
  • Door gift & paper bag utk tetamu DONE
  • Door gift utk VIP DONE  tinggal box belum buat lagi.
  • Baju nikah belum siap lagi baru 2 hr lepas fitting balik, believe or not i loose banyak dekat 3 inci ... nasib baik tailor baru potong kain belum jahit lagi...if not kena buka jahitan plak.. yelah kain shiffon beading susah sikit takut rosak plak... my tailor ckp turun just 1 inci ajer... hahahha nak turun lagi niee. Akhir bulan akan ada second fitting lagi. will c berapa banyak i lost lagi... 50% done
  • Baju sanding & veil & tudung DONE
  • Bantal nikah, kasut, veil nikah DONE
  • Make up utk nikah & sanding dah booking
  • Photographer and videographer DONE
  • Kad jemputan dah siap sdg dlm proses post and edarkan kat member2, parent belum lagi tunggu mama sembuh kaki.. maybe 2 week before my wedding baru bg.
  • Guestbook DIY DONE
  • Table centrepiece DIY DONE
  • Set perabot bilik belum beli apa2 lagi. huhuhu
  • Cake - belum cari lagi
  • Baju family utk pompuan dah settle beli, laki ajer belum siap lagi.
  • Hantaran deko guna fresh flower tinggal cincin for him ajer belum. waduh susah betul nak cari cincin yg dia suka.
  • hand bouquet & deko kat dewan guna fresh flower belum booking lagi
  • Pelamin masih dlm perbincangan... maybe buat simple ajer
Ermm apa lagi yerr... ohhh dear dah x lama lagi niee lagi 32 hari dlm kiraan lagi sebulan... rasa berdebar2 ajer.. adalah sekali tue termimpi my wedding day will be disaster.. baju lain dewan lain... semua yer kelam kabut... mintak2 dijauhkan semua tuuu. Aminnnn..

9 comments:

  1. hahaha... soalah cepu mas tue.. mestilah best....jemput datang tau.. nak alamat rumah leh x?

    ReplyDelete
  2. all the besh. moga semua berjalan lancar =)

    ReplyDelete
  3. wah..3 inci maksudnye bpe kg tu?good job dear..baru je klik iklan nuff pasal tiket wayang free..:)

    ReplyDelete
  4. izwa: wa bg lah address boleh eila post.

    Nora: tenkis dear.. aminnn

    sharifuddin N shakina: dlm bulan poser nie i turun dekat 7kg.. tq yer klik my nuff

    ReplyDelete
  5. kejap jee kannn eila......
    u dh kursss !!!! uplodd pic before n after plssssssss:D

    ReplyDelete
  6. hai..^_^ link u edy..wish you luck dear..;)

    ReplyDelete