Friday, May 7, 2010

Anak Mak

Salam
Selamat ptg semua....

Hi ptg2 nie malas plak nak buat kejer dah..tgh hujan nie best betul kalau dapat tido..... huhuhu.. x idea nak buat design hr nieee.. updatelah blog jap... yeahh this month akan move masuk umah baru... Alhamdulillah semua dah settle.. x der benda nak renovate lagi... ohhh lama betul nak menunggu masuk umah baru nie... biasalah org tua excited nak renovate sana sini sempena masuk umah baru nieee.. Ermmm hr tue niat bak beli set katil tapi ayah kata kena hold dulu plak katayer bila dah confirm nak kawin baru dia tolong belikan.. x apalah sekurang2yerr dah reserch kat mana nak beli..

Tgh2 bosan niee nak mintak pendapat korang; mcm mana yer korang menghadapi pasangan kita yg "ANAK MAK"??? huhuhu peneng kepala gak... my bf sgt close dgn mak dia.. kalau gaduh mesti mengadu kat mak dia.. yg nampak salah aku lah.. anak dia mesti nampak perfect... Adalah awal thn hr tue pernah gaduh besar gak..krn x tahan dgn perangai ego yer yg kuat and aku yg ashik kena mengalah... aku tekad aku pun siap pulang semua brg dia bg kat aku... mcm budak kecik tak?? heheheh sajer gatal nak jumpa mak bf, kebetulan bf pie memancing tanpa bgtahu aku..sakit yer hati... buat x kisah ajerr... Then mak bf tanyalah awat mcm nie..kata nak kawin..ashik gaduh ajerrr... aku pun mulalah citer bla..bla..bla..bla..... fuhh legaaa hati niee.

Sejak hr tue baru lah mak bf faham perasaan hati ku.. anak dia terlalu manjakan sgt.. sampai aku nie nampak sebagai laki and si bf nampak mcm perpempuan nak kena pujuk selalu even dia yg salah.... skrg nie dah banyak perubahan dia dgn aku... dah makin mengalah... Ada hikmah gak jumpa mak bf nie.....

2 comments:

  1. Senang je la yang.. memang kene banyak mengalah.. pastu pandai2 la amek hati mak.. mesti lebihkan mak dia.. dia mesti suka.. bila dia suka bru la dia tunduk...hehehhehe

    ReplyDelete
  2. hahaha..itulah now mak dia dah start suka kat eila... lega hati sikit, mom dia dah backing eila selalu.... risau gak kalau x dapat ambik hati bakal mak mertua nieee. alhamdulillah

    ReplyDelete