Thursday, December 23, 2010

Next Plan

Olla....

Bercinta sudah
Bertunang sudah
Nikah sudah
Berkahwin pun sudah.....
hahahahha lepas nie next plan.............hehehehe apa lagi plan utk jadi mommy plak..

Esok genap aku berkawin selama 2 bulan..... bahagia sangat2 disebabkan terlalu bahagilah.... makan ajerr sampai x sedar aku gain weight balik ohhh dear 5 kilo tue....ohhhh tidak!! dulu before kawin aku berusaha menurunkan badan n berjaya turun 10 kilo... tapi my hubby nie jenis makan nasi setiap hari.... sampaikan aku pun berselera makan jugaklah... lepas nie next plan nak turunkan berat badan balik and year 2011 plan dapat baby pulak....

lately rajin plak aku baca info pasal pregnant and preparation awal utk menjadi mommy.... and also tanya member yg dah berpengalaman.. Kena prepay mental and money jugak...

1st: Kena dah stand by ambik supplement like ( acid folic, calcium, vitamin c)
2: kena start plan bersalin kat mana hospital swasta or kerajaan.
3: Shopping barang2 baby. hahahah ini yg paling aku suka.. sukayerr
4: lepas nie kena rajin survey warehouse baby plak... beli sikit2 biasalah barang baby nie boleh tahan mahal jugak..

why aku nak cuba turunkan balik berat badan sekurg2nye kalo time pegnen xde la kembang sgt.. sebab bila kita pregnant nanti akan gain lagi banyak dalam around 15 to 20kg... hahaha banyak tuee... so x lah susah sangat nak turunkan balik masa pantang. selain tue masa time pregnant akan dapat kencing manis or mcm2 penyakit time tue... so banyak benda kena prepay niee..

P/S:  to mommy to be jom kongsi or tips2 yg sesuai...

9 comments:

  1. there's always something to look forward in life eh? sangat seronok!

    ReplyDelete
  2. wow dah berisi ke? bile nak dpt bby 2...?

    ReplyDelete
  3. Zara: hahhaha yup true...

    izwa: ehh belum lagi....tahun depan yerr... nanti x dapat pegi mabul plak.. tgh nak plan betul2 niee

    ReplyDelete
  4. hope hajat utk dapat baby tu dimakbulkan Allah.. zana skrg pun masih berusaha utk pregnant.. hope ada rezeki tu dr Allah.. sama2 kita doa ye..

    ReplyDelete
  5. jom2 plan jadi mommy 2011 ni heheheh

    ReplyDelete
  6. Zana: good luck dear.. Moga cepat2 dapat baby... Nanti kita leh share cerita..

    Farah: yeahhh jom2.. Excited kan..

    ReplyDelete
  7. kirenye lepas gi mabul yee eila??haha...

    jumpe disana!!insyaAllah :p

    ReplyDelete
  8. jom2 jadi mommy tahun 2011..cayok2..;p...

    ReplyDelete
  9. Elya: haha kalau dapat rezeki awal..x leh nak lasak sgt n ambik cos diving. Ada jodoh jumpa kat sana...

    Jihan: yeahhh mari2...

    ReplyDelete