Thursday, October 15, 2009

Short list

1. Kursus Kahwin ( Done)

2. Cincin
merisik - gold (Done)
kahwin - White gold (Done )

3. Tarikh :
Belum di confirmkan lagi. i n my hubby nak buat bln 6 thn depan tapi my parents nak buat cepat dlm bulan 3 or 4 sempat or x kita tgklah mcm mana

4. Location : masih dalam 50 50.
For my place i nak buat kat umah but last week my dad tiba2 bgtahu dia nak buat kat dewan plak, waduh x budget plak. then my mom plak berkenan nak buat kat Kg pengantin, so tempat belum decide lagi. Belah my hubby nak buat kat dewan gak belah dia family nak masak sendiri so save budget dari situ

5. Baju Nikah:
Dah beli for both kat jakel dgn siap selendang and kain songket sekali: Kain sifon yg dah siap ada beading- White & silver. Still mencari tailor budget dlm RM 300 kebwah

5. Hantaran : We decide 7 dan 9 oklah tue

Hantaran utk my hubby
1. Perfume Set
2. Kemeja + seluar

3. Shoes
4. Wallet + belt
5. Watch
6. Al-Quran + Sejadah
7. Skincare product

8. Kek or buah
9.

Hantaran utk i
1. Perfume Set
2. Baju kurung + tudung

3. Shoes + handbag
4. Facial product & make up set
5.
Kain sembhyg ( Done)
6. Gelang tgn + rantai + Watch ( Done)
7. kek or buah

6. Guess list dah siap tinggal nak kira berapa yg nak turun My majlis.

7 . Invitation card.
Doing handmade by me. Design dah settle tinggal nak cari stuff dia ajerr.. kertas usha kat Jalan Brickfield, ribbon awal2 lagi dah beli

8.
Catering+ photographer+video dah usha2 lah, ada lah a few list but nak confirmkan date ajerr then baru boleh bincang..

9. Door gift:
Ada separuh DIY utk special to my friend and blogger. half lagi maybe beli but still dlm usaha mencari lagi.

10. Benda Wajib: Belum lagi
a HIV test
b. Borang yg berkenaan
c.Tempah kadi

Setakat nie half dari brg hantaran nak beli time masa krismas nanti..time sale.. hehehe x sabar nak shopping.

9 comments:

  1. waaaa cptnyee...i pun x start lg cari baju tau..huhuhu

    ReplyDelete
  2. hahaha... baju risik tue i beli time sale dah lama dah... dlm bulan 1 kot...

    ReplyDelete
  3. Oik sayang. Belum kahwin dah panggil hubby apa cerita?

    Tak special lah nanti. Sabar sabar.

    Hehe.

    Tak sabar nak tengok you punya handmade card!!!! Mesti chantek punyalaah

    ReplyDelete
  4. Eila

    tengok niii

    http://marryme2u.blogspot.com/
    http://marryme2u.blogspot.com/2009/08/cinderella-carriage-wedding-gift-box.html

    BEST GILA KOT! Harga pon not bad at all!!!

    Terbaca dari blog minah ni http://itstimeforqanda.blogspot.com/

    Best gak.

    ReplyDelete
  5. Intan: hahaha sajer ajerr tulis my hubby x salah kan dah kawin panggil abei lah plak... thanx babe bg link tue pernah sekali terbukak page nie...kita tunggu dan lihat card i mcm mana

    ReplyDelete
  6. sudah banyak progress dia
    mana yang DIY baik dulukan
    kalau tak nanti pengantin kepenatan ngadap DIY
    *sendiri punya pengalaman*

    takpe..bnyak lagi masa pun
    tapi kalau siap awal,kita gak yg rileks kan

    ReplyDelete
  7. Dayu: thanx for advise.. memang nak siapakan yg DIY dulu... hehehehe

    ReplyDelete
  8. cepatnyer wat preparation..ok la tue..nnti x klm kabut sgt kan..nk nek pelamin jgn lupe jmpt k uzi...

    ReplyDelete
  9. Yuzie: yup prepay slow2..takut kelam kabut. jgn risau akan ku jemput my wedding. hehehe

    ReplyDelete