Friday, December 4, 2009

Door gift 4 guest??

Salam..

hi nak mintak pendapat u guys... Wedding Gift apa yg sesuai utk bagi tetamu yg dtg to our wedding yg lebih practical or gift apa yg korang suka bila dapat from member wedding??

So i list down a few gift. Dalam banyak-banyak jenis gift yang mana satu korang paling suka? and why?

  1. Bunga telur
  2. Manisan : Gula-gula or coklat dsb.
  3. Makanan ringan : cupcake, muffin, fruit cake, kerepek, kuih-muih dsb.
  4. Hiasan rumah : gelas kaca, frame dsb)
  5. Wangian: potpuri, lilin wangi dsb)
  6. Gift yang boleh digunakan: kipas, sapu tangan, towel, mug dsb)
  7. Gift yang boleh dibaca: buku, yaasin, hadith 40 dsb.)
  8. Gift yang unik and cantik untuk disimpan sbg kenangan: bekas English Porcelain yg cantik or bakul kertas n dsb
  9. Not in the list........................

I paling suka Bekas English Rose Porcelain yg ada kat Kedai KK jual skrg.... nice and sweet.. but skrg nie makin banyak dah dlm almari... U guys suka mcm mana plak??


11 comments:

  1. Surah Ya'asin.................., sbb bila kita memberi surah Ya'asin pada org lain, bereti, org yang membaca Ya'asin akan mendoakan kebahagian kita......., kira dh dpt pahala sbb kita beramal....

    ReplyDelete
  2. definitely no.8 loh..but as for me, i wouldnt spend so much on the gift..sbb sy tgk ma sy put all the wed gifts into paper bags..unless bende tu sgt unik n x dijumpai kat wed len..

    tp tuk org sebelah n close frens, mesti kte nak yg cantek2 kan..

    ReplyDelete
  3. for me cm bg smtg yg kite dpt bnfit nyer.. cm yasin... ape2 pun all de best

    ReplyDelete
  4. My note: yup.. i pun pikir mcm tuee tapi tgh dlm perbincangan lagi with my family

    faratul: itulah for close mestilah special sikit....

    Farhanna: Tq dear

    ReplyDelete
  5. hi there. sy ada jual plenty of wedding gifts that you can consider.. rajin2 la jenguk blog saya :)

    tq

    ReplyDelete
  6. kalau kite, kite suka sesuatu yang practikal.. guest boleh gunakan. cam tunang dulu kite bagi 2 jenis : ashtray and pasu kecil tempat simpan brooch. tapi, makanan pun kita suka gak. hehe.

    ReplyDelete
  7. marryMe gift: thanx dear.. rajin jugak i jenguk ur blog..

    ReplyDelete
  8. thethazlin: Menarik gak idea u.. thanx dear.. Take note. maybe i can share link blog bekas kecil tempat simpan brooch tuee. TQ

    ReplyDelete
  9. just to share my reception experience....I bagi semua 500 tetamu (termasuk families n frens) I door gift yg sama, telur dlm bekas telur yg spesel + lilin wangi yg di pack dlm gift box/bag. Alasan kenapa semua diberi door gift yg sama = Semua yg datang meraikan hari bahagia kami pd hari itu adalah sgt istimewa...me n hubby appreciate kesudian mereka memenuhi jemputan meraikan majlis kami. So everyone are given special door gift. No discrimination.
    You boleh consider bg Yasiin kepada tetamu if majoriti tetamu u adalah Muslim, tetapi kalau u ada jemputan non-Muslim, u perlu sediakan gift yg lain pula. Maknanya akan ada dua jenis gift pada majlis wedding u. Well... if u have budget for that, i believe it wont cause any problem. Anyway wish u happy with ur hubby to be m all the preparation goes well.

    ReplyDelete
  10. yes, i agreed with arzimar.

    in addition, u have to make sure 'kesucian' yaasin itu terjaga..yaasin kan part of surah Al-Quran..

    ReplyDelete
  11. arzimar: tQ for sharing.. my plan memang nak bg bekas yg special sikit and maybe nak bg kek yg comel2....
    nasib baik u ingatkan for non-muslim terlupa betul.. hehehe

    norfatiha:i dah bincang with my hubby dia x berapa galakkan guna yasin... takut guess main letak suka2 hati biasalah yassin kita kena jaga.. bukan boleh letak sebarang tempat..

    ReplyDelete