Tuesday, June 15, 2010

Plan 2 - meet future in law

hi semua....

Ada sape perasan x pg tadi aku tutup jap blog aku.... tgh bersedih....Ahhh today memang x der mood lansung.. serious aku macam nak cancel majlis wedding aku.. jadi andartu lagi bagus x perlu menghadap benda nieee....

Last nite jumpa parents my bf.. tanya khabar mereka and bincang pasal merisik.. tgh hati tgh berbunga2 tiba mood aku berubah dgn sekelip mata..... parents dia nak i duduk dgn mereka.... ahhhh x mahu.............. benci yerrrr.... AKU X SUKA!!! Disebabkan merekaa ada anak laki seorang and masih mengharap pada my bf... serious terus down.. nak tgk muka bf pun x der hati dah...rasa nak marah ajer.... After settle ckp dgn parents dia terus aku mintak beransur balik...

Dalam keter aku diam ajerrr x der mood nak ckp and my bf tanya why.. i cakap kenapa tak explain awal psl stay duk umah parents so buat apa beli rumah hr tuee... Dia ckp aku pentingkan diri sendiri.... Serious aku x selesa duduk dgn family dia... disebabkan mom dia memang kureng sikit dgn i.... bergaduh dlm keter. terus Diam sampai rumah....

Sampai rumah terus masuk bilik menangis puas2... aku x tahu why aku memangis... benci dgn situasi ni....  terus tido sampai ke pagi dgn baju kejer... masuk kejer pg nie pun rasa mcm nak menagis.. adakah aku emo lebih??? 

11 comments:

  1. eerrr...duduk dengan mertua..???!! oohh..i pon tak nak..!!
    tapi tuk situasi u..better u berbincang dari hati ke hati secare baik ngan ur bfwen... n pikir baik serta buruk nyer... for me lar..tak saLah duduk ngan mertua..tapi kene Lar ade alasan yang betuL2 kukuh konkrit..
    banyak2 kan bersabar ek.. jangan Lar disebab kan haL ni u tak nak kawen pulak..!!

    ReplyDelete
  2. aty_fared: ohhh dear.. my bf x nak mengalah, dia kata i nak pisahkan dia dgn ibu dia.. serious hati mcm dah tawar hati, i risau if duduk dgn mak mertua lagi meraung rasayerer nak menghadap everyday.. x selesa duduk serumah.. x bebas nak buat apa2... huhuhu sedihyerrr

    ReplyDelete
  3. mesti suah hati awak kn.kalau dpt mertua yg lebih kurang xpela kn.tp mcm yg ssh sket nak ngam payahla jg. harap kamu dpt settle hal ni.tp mcm nmpk ur bf sgt taat la kt parents dia.u kena buat sumthing la.klo u redha n xkisah xpela..

    -SR_

    ReplyDelete
  4. bersabar ye. ini salah satu dugaan nak kawin. hadapi dgn tenang. mesti ada jalan penyelesaian.

    ReplyDelete
  5. thanx SR n alin memang dugaan masa nak kawin nie.. i takut bila duk dgn family mertua nanti lagi gaduh besar... penyelesaian yeee end relationship terus and move on..

    ReplyDelete
  6. ish..sanggup ke nk pisah dgn bf semata2 krn ni? mmg payah klu dh bakal mak mertua xbape nk ngam like me +__+, tp klu dh syg terpksa turutkan aje.. =) buat masa ni ikutkan aje rentak bf,mane tahu dr masa ke semasa bleh ajak runding blk..die mungkin berlembut..
    bandingkan keadaan eila dgn keadaan bf..eila pun adik beradik sikit, perempuan lg..fair la klu xduduk skali dgn fmly kan..? ade penyelesaiannya kalau duduk berbincang berdua..^_^

    -intan-

    ReplyDelete
  7. hmmm,kes berat gak nih.try slow talk.tgl dekat oklah.but not serumah.dlm islam pon tak galakkan.ye tak.sabar eila.nilah ant dugaan nak berkahwen.bila dah kawen,lg kene byk sbr =)

    ReplyDelete
  8. errrk.. stay with in law......, saya pown x nk......but in kak eila situation, maybe kak eila kena diskusi dari hati ke hati.., duk ngan in law bukan x elok, cuma is hard to adjust ur self for comfort zone to other zone..., banyak bersabar ye kak eila, dugaan nk kahwin nie terlalu banyak.... jgn kak eila x jadi kahwin plak ye...

    jgn nangis2 lagi nanti dh x comel dh...

    ReplyDelete
  9. eilaaa..memula kawen takpe kot..cuber duduk ngn parents dulu...ape kata take turn..semggu duk ngn parents die...semggu duk ngn family eila...
    bincang elok2...die tak boleh selama-lamnya duk ngn family die kann..
    jgn ckp nk jadi andartu eila...kata-kata tu satu doa tau!!!
    cepat tarik balikkkk kata2 tu :p
    klo u on ym..buzz i k :D

    ReplyDelete
  10. fathiyah, my note and elya: tq semua.. we have decide we dah putus secara baik.. so majlis merisik x kan ada and my majlis berkubur bergitu sahaja....doakan i be strong yer... coz now i totaly hilang arah..

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete