Wednesday, June 30, 2010

Plan 3 = juru nikah + test HIV + JAIS

Hello haa...

Sejak balik dr bercuti niee a bit bz sikit.. sementara aku tengah menganggur nie aku ambik peluang settelkan preparation wedding. Kalau dah start kejer nanti susah plak nak ambik cuti.. Adalah attend interview  2  3 tempat..

Isnin after lunch pergi masjid wilayah, kebetulan my bf free curi dia jap masa keje pergi sana, sampai sana jumpa park guard bg direction ke pejabat pentadbir, sampai tue terpingga2 gak sebab quiet besar masjid nie.. then we all tanya org kat situ so just follow org tuee..sebenaryer kena buat appoinment, tapi kami main redah ajer nasib kami baik kebetulan ustaz juru nikah ada tgh bincang with someone, then tunggu jap, setengah jam menunggu then baru kami dapat jumpa ustaz tue.. terus tanya apa date yg kami nak booking... aku pun mulalah tanya.. bla bla... then ustaz ckp disebabkan kami berdua form selangor, so kena pergi pejabat JAIS kat gombak dulu then ke JAWI, lepas tue baru jumpa Ustaz... tapi aku check sechedule yer bulan 12 dah penuh... antara bulan Oktober and November masih kosong lagi..   After that meet org yg handle dewan masjid wilayah. aku kena book 3 bln before tarikh my wedding.  Dewan yg paling besar boleh muat 550 org, charge dikenakan rm 153 sejam...list catering pun dah dibagi.. tapi aku kena settle kat JAIS  and JAWI dululah.. baru dapat tarikh yer... OK aku ada lagi 4 bulan nak uruskan semua yerr... sempat kat kah??? Pray for me yerr....

Selasa pergi test HIV kat Kg pandan, kebetulan ada member kejer situ before that call dia smlm bila leh dtg so she say kena dtg around kul 2 tgh coz pintu baru bukak... aku pergi seorang ajer bcoz bf sibuk sgt2 x dapat nak cuti, tepat kul 1.55pm aku dah sampai.... ingat x ramai rupayer ramai dah duduk menunggu...kena ambik number then tunggu nama dipanggil, bayar rm 1.00 then setengah jam kemudian nama aku dipanggil ingat nak check darah rupayer dikumpul semua yg ambik test HIV bg penerangan sikit berkenaan apa HIV and AIDS.. nasib baiklah nurse yg bg talk tue kelakarlah jugak x boring... then baru start test HIV... kena tunggu lagi 10 minit baru jumpa doktor if nak nak tanya apa2 masalah....masa time tue hati berdebar gak...ingat aku ada masalah rupayer nak say tahniah yg aku selamat dr HIV.. x der masalah .. alhamdulillah... Tapi ada lah aku tanya sikit mcm mana plak nak test penyakit talasemia..  then doktor bg info sikit if keturunan aku ada penyakit talasemia so aku kena buat tapi bukan hr nie coz hr dah lewat sebab if aku test talesimia aku kena hantar ambik darah kat situ then hantar sendiri ke hospital plak.. jawapyee... kena dtg pagi hr lain plak.. hayaa mcm2 lah.. kan bagus boleh buat sekali gus..

Rabu, awal2 pagi my mom kejutkan bangun, today pergi pejabat JAIS.. ambik borang apa yg patut di isi. kebetulan hr nie my bf mc demam.. hahaha  dr smlm lagi demam, jumpa doktor katayer terkejut dgn perubahan cuaca sini dgn sabah. padahal dlm hati aku "itulah sapa suruh belasah mandi laut lama2.." kan dah demam.tapi aku paksa temankan aku pergi pejabat JAIS..

OKlah pnjng plak entri aku kali ni..  gtg nak rehat.. later i will update yer...  ADIOS AMIGOS

10 comments:

  1. huish...bersungguh-sungguh buat persiapan ni....gud luck babe. get ready pasal kawin dlu, baru carik keje. tehehehe~

    ReplyDelete
  2. sue: ohh tq babe.. kena siapkan secepat mungkin.. lepas nie nak cari baju plak utk family and me jugak.. huhuhu risau sebenaryerr..

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuhu.... dh bersungguh-sungguh uat persiapan nk nikah.. best of luck k...

    ReplyDelete
  4. bagus sangat. saya ingin contohi awak. tapi saya tidak mampu. malas sebenarnya. hahaha.

    ReplyDelete
  5. wanie: mesti bersungguh2 lagi 3 bln nie.. banyak benda lagi yg kena buat..

    ReplyDelete
  6. maslina: hahaha jgn contohi i.. ini dah dipanggil last minit dah... tgh ribut skrg nie..

    ReplyDelete
  7. dear eila,
    Pejabat JAIS kat gombak dekat area mane ya?wud u mind to share other landmarks of the area??

    ReplyDelete
  8. hi... pejabat jais nie dekat dgn Texas Instrument Malaysia Sdn Bhd... area keramat.... if texas belah kiri u.. pejabat jais belah kanan... tapi u kena masuk ada lorong kaw perumahan.. ada papan tanda dia tulis pejabat JAis. but make sure after u masuk kanan terus ambik lorong yg menghadap main road.... dia memang kat depan2 tue ajer tapi terselindung sikit. ini yg termampu yg i leh bg...

    ReplyDelete
  9. nak tanyala tahu tak pejabat jais gombak tu buka kul brp yer? ingatkan nak settle jais and jawi sekali so amik halfday leave jer...

    ReplyDelete
  10. hi... i rasa kul 9 pagi dah bukak..

    ReplyDelete