Wednesday, August 11, 2010

Tiket honeymoon

Salam..

 Alhamdulillah... aku suka sangat 2 hr lepas berjaya book tiket sekali 2 tempat tuee.. satu pegi ke sabah-pulau mabul again and lagi satu secret.... hehehehe.. x sangka dapat tiket semurah mcm niee suka yer.. dapat save banyak sgt tuee.. Bulan 6 thn depan aku book ke Mabul island again.. yupp ni kali ke 3 aku pegi ke sana... why sebab aku suka tempat dia serious memang cantik giler and layanan owner chaley yg the best, kali nie pergi sebagai husband and wife.. percaya atau tidak boleh kami honeymoon ajak member ramai2. hahahhaha bg kami berdua lagi ramai lagi meriah.. boleh riuh sakan... kali nie rombongan yg pegi dlm linkungan 30 orang... memang sambutan memang menggalakkan lah. tapi yang merisaukan akulah if lah aku bunting pelamin bulan 6 tue i will be pregnant 8 month... so jawapyer kena hold lah sikit.....tutttttttt...

Ermm nak tanya pendapat koranglah aku tertanya2 jugak????
"if pregnant baper bulan kita boleh naik flight lagi?" 
boleh aku rancang awal2 kan... bukan main belasah ajer heheheh,

Second booking tue pergi berdualah.. privacy lah sikit... hahahaha. itu di awal perkahwinan kami.. kirayer nie baru honeymoon betul.

So korang apa lagi mari booking cepat2 tiket Air asia.. utk perjalanan tahun depan..  weeeee.... terima kasih air asia memang beri kami save budget tapi itulah kena prepay bantal kt leher lah.. kerusi straight sgt.. x apa en abg ada boleh landing kat bahu dia...



Alright disebabkan ada yg bertanya i just wanna share semua. 
Here this link
Anyone yg nak pergi Mabul island inilah tempat yg i pegi samapi 3 kali but just inform u dia memang budget chaley so faham2 ajelah x der air cond only kipas ajer but kena dgn price utk 4hr 3mlm hanya RM480 dia cover dr trasnport+penginapan+makan minum breakfast tgh dan mlam+Snorkeling lah puas2 kat situ.. if rezeki u guys dapat jumpa owner memang lagi best lahh..dia layan kita baik.. serious dapat tgk coral memang cantek sgt2 drpd pulau2 kat semananjung. oklah apa2 hal korang kena pegi dulu baru tahu..
seronok kalau pegi ramai2... Dapat save cos transport.. enjoy.


17 comments:

  1. eila, kalau nak ke pulau mabul, nak kena turun flight kat mana ek?hehehe..

    ReplyDelete
  2. waahhh..best giller dapat g mabul island! tempat idaman gak tuh..tambah lagi resort yg atas air tuh..haisshh..jelesnye!

    ReplyDelete
  3. ramainya buat entry pasal honeymoon 2 hari ni! maklum la air asia tengah wat promo giler2. mcm tau2 jer kita2 ni nak kawen :D

    ReplyDelete
  4. Eila! Betoi..yani pun dh booking..murah kan..

    ReplyDelete
  5. hi eila =)

    nak tanye skit...i interested nak gi sipadan/mabul island..tapi tengah carik2 lagi tempat nak stay kat sane...bole x suggest tempat2 yg best skit + yg good price
    thanks a lot dear =)

    ReplyDelete
  6. Meeya: hi meeya u turun flight kat tawau and then naik van ke jeti semporna. dr situ baru naik boat ke mabul island..

    Hana yorie: i pegi tempat budget ajerr: 4hr 3mlm termasuk mkn minum and transport semua RM 450 ajerr . tapi we all stay samapi 6hr. sebab dah tiket murah....

    mysarah: Itulah kena tepat pada masanyer. dear u x book ker??

    yani: ye kee yani pegi mana??

    ReplyDelete
  7. cik puan ieza: ermm tempat i pergi jenis ala budget.. sebab kita pegi sana sepanjang hari duk pegi laut snorkeling and diving. if nak yg utk ada aircond ada jugak tapi price dia mahal lah.. bg i syg bayar mahal2 tapi x duk bilik just waktu mlm ajer.. mlm pun we all lepak kat luar.

    ReplyDelete
  8. hai..1st time bce blog u..

    psl pregnant bpe bulan boleh naek kapal terbang tue i boleh tlg..hmmm..sampai mggu ke 34..tp kena dptkan surat dr doktor untuk airasia tuk tahu sme ada u fit keh tk tok travel..

    ReplyDelete
  9. hi eila...

    oo i ade bace gak pasal tempat yg budegt skit tuh..i pun carik yg budget2 jek sbb yg betul2 cantik atas air tuh mhal nyeee hihi =P
    eh i nak emel2 u tanye banyak2 skit pasal detail mabul trip nih bole x...heee byk betul nk tanye nih =)

    ReplyDelete
  10. hah?? seriously ada pakej yg semurah itu kat mabul??? miss eilaz pls tell me apekah nama resort itu..mana tau satu hari boleh pergi dgn en suami..

    pls pls pls bgtau tempatnye..pm eyh..hehe..tq.

    blissnlunacylovers@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Chin: TQ so much chin.. hope u enjoy baca blog i.. yeahh lepas nie boleh rancang dah... tq again.

    cik puan ieza: memang mahal atas air tue ada satu tue 300 us dollar satu mlm. email i. fazliesha@yahoo.com

    hana yorie: hana i ada tulis kat this post, kat bgn bawah ada i letak link dia.. u can check balik.. scuba jeft sipadan.

    ReplyDelete
  12. oh klu pregnent tak boleh naik flight ya...eh lupa lak..salam perkenalan hehehe

    ReplyDelete
  13. fia: hi salam perkenalan.. yup pregnant bukan sebarangan boleh naik flight... takut something happen..

    ReplyDelete
  14. yeahhhhhh!!!~ mabullllll island....weehoOOooo :p....InsyaAllah....

    ReplyDelete
  15. It differs from one airline to another, juga depends kepada jenis pregnancy: high risk ke low risk eg twins, diabetes etc. Apa2 pun kena ada surat doctor to say you are fit to fly and cut off point selalunya 28 weeks tu orang dah start being cautious :)

    ReplyDelete
  16. elya: u stay mana?? boleh lepak sekali kat sana heheheh...

    myra: alright tq dear definitely i will check will doctor...

    ReplyDelete
  17. omgosh! murah la dear. siap dengan makan semua? wa. nak pegi sabah lagi. ehe

    ReplyDelete