Friday, November 12, 2010

Baju nikah

Olla...

Sebenaryer belum lagi settle majlis wedding nie.. majlis bertandang suami utk kat KL belum lagi.. masa kat indonesia tue hanya utk nenek and family disana, utk sahabat handai and family kat KL belum buat lagi.. tgh kumpul balik duit sebab dah habis banyak utk majlis kat kg sana... tapi maybe buat kecil-kecilan will c..maybe around bulan 12 or tahun depan. takut aku pregnant ajer... hahahah

OKlah terus ke main topik.. atas permintaan my dear elya elmo.. akan ku cerita sikit about my baju nikah and apa buat aku kurus... hehehehe

Baju nikah aku beli dah lama setahun before kami bertunang. aku beli 2 meter Shifon beeds and 4 meter kain satin biasalah standard nak buat baju nikah beli kat jakel masa buat promosi and dapat free baju laki. yg best yer aku dapat free kain songket and veil sekali.. serious kena pandai bodek jugak dgn promoter tue..lucky me time tu boss dia ada lagilah dapat murah yg amat tapi sebab aku berkenan sgt dgn kain yg bawah betuk lipat tue2  my tailor "Jeslin" dia beli tambah 2 meter kain shifon kosong sebab x cukup utk letak dlm lipatan tuee... oklah nie picture baju nikah ku. Kalau nak lagi best sepatutyer beli terus kain shiffon kosong baru nampak lagi berombak tang kain tuee.. mcm baju nikah amy yg grey.

Alhamdulillah memang under budgt and puas hati.  Hope this helps :)

 with anak buah

view belakang

Apa buat aku kurus.. jeng2 actualy last minit  aku ada terbaca blog

Itupun terbaca 2 bulan before my wedding.. Tq so much dear share this post. teringin sgt nak cuba this product ASSET yang dari US. serious kain dia soft and terletak kat badan n memang buat badan kita nampak kurus.. harga dia sangat berbaloi. aku ambik Sensational shaper berharga RM 105 yg best yer dapat diskaun lagi... Suka sgt.   Ini link blog yg i beli


  Sensational shaper

Alright to all bride to be tak rugi beli this product

8 comments:

  1. cun~!!!! =)
    suke details baju nikah tu..

    ReplyDelete
  2. wawawawa cantik la corak tu!!!!kamu pun cantik =)

    ReplyDelete
  3. Yeayyy akhirnyeeee:D
    amboiii...ambik gambaq pungkuk naa :D
    okk,pas ni ely ank g jakel laaa...tapi tak sure lagi nk beli kain chiffon beads or chiffon plain...hheehhe

    ReplyDelete
  4. Khumaera ismail: Tq dear.. dear knp i x leh bukak ur blog? private ke?

    farahfatihah: tenkiu... ecehh setiap pengantin akan nampak cantik punyer

    elya: hahaha picture nie ajer yg clear itupun masa testing baju kat rumah.dear beli cepat2.. nanti x kelam kabut dari tailor nanti.

    ReplyDelete
  5. hehe..soft je kn kain die..mmg nmpk kurus la eila..;)..kina pun nk bli yg shaper tu..hehe..

    ReplyDelete
  6. K.I.N.A: Thanks to u dear.. serious sgt berbaloi2.. memang nampak kurus.. lemak2 kat tepi perut tue x nampak.duduk masa akad nikah pun x nampak perut buncit... suka sgt

    ReplyDelete
  7. eila, i pun tengah kumpul wang nak beli spanx ni.. huhu...best kan? =)

    ReplyDelete