Monday, July 12, 2010

E-day part 2

Salam....

Bukan semua benda akan jadi perfect.. ..suddenly ada jugak yg terasa hati....yess maybe my false terlupa nak ajak... sorry sgt2 to my luvely friend.. kalau boleh x nak susahkan sapa2... sebab majlis kecil-kecilan buat utk family ajerr, tapi i need hand jugak rupayerr.. call pun last minit ajak friends yg dekat2... kadang2 kita harap as perfect yg mungkin tapi ada yg tersalah pandang....yup seriously my majlis memang simple sgt..  x der pelamin.. deko pun simple ajee. yelah majlis risik+tunang sekali..

Masa E-day:  bangun pagi kemaskan bilik.. sebab mlm tue my auntie tumpang tido bilik..  cari bakul dlm setor, nasib baiklah ada 4 bakul and cepat2 pergi spray, hehehe itupun baru smlm pergi beli spray putih... bunga deko kebtulan ada pernah beli dulu... around kul 9 pg tolong masak utk mkn tgh utk auntie2.. kul 12 keluar pie tesco.. mama pesan beli brg x cukup set sudu garphu.....hahah lawak x.. then berkejar ambik bunga fresh flower order smlm kat tmn melawati..balik kul 1 lebih.. kelam kabut siapkan hantaran... my friend zihan tolong sikit.. mandi then make up.. kul 3.30 pihak laki sampai... bincang x sampai setengah jam...dah panggil aku keluar.. time tue memang banyak tgn suruh pakai tudung masuk dlm lar.. pakai rantailah.. pakai broach belah itu ini... dlm bilik aku tue ada dekat 15 org.. ada 6 tgn betulkan itu ini...... hahahahah aku dah peneng cari adik aku sue.. Dia sorang ajerr aku boleh percaya...cantek or not..  10 minit gak lah tetamu tunggu,,,,,

Keluar bilik dah x tahu duk mana... terus duduk kat sebalah Bakal MIL... aku mulayer dah plan nak sarung cincin kat atas kerusi... tapi sebab bakal MIL dah duduk kat bawah... duduk ajelah kat seblah... terus ready nak sarung cincin... yg paling kelar lah... bakal MIL terketar2 nak sarungkan cincin kat i... sarung cincin bukan main laju...terpaksa ulang balik x sempat diorang nak snap picture... settle part tue terus ajak tetamu mkn. aku dah x lalu nak mkn just layan sajer tetamu..


Food semua buat sendiri ada auntie yg sponser dessert, brownies and kueh mueh... menu utama mkn roto jala dgn kari ayam.. aku mkn sikit  jerr.. sangka boleh lah mkn mlm nanti.....but i happy sgt2 tetamu puas hati dgn food yg kami hidang and adalah bg sikit sorang kat my auntie yg tolong... habis licin semua... syukur sgt... x kurang part tuee.... cake hantaran pun habis time petang bg semua tetamu rasa... cake chocolate ice cream kit kat... fuhhhh sedap... nyum2...

Suka sgt my friend intan stay sampai ke mlm.... paling sporting anak dia baby luqman.. serious x meragam sangat...  uek sikit2 ajer.. semua nak pegang baby luqman... siap  bawak tempat duduk yg special lagi... adalah my nephew yg kecik berebut nak duduk kat situ gakk... Overall semua berjalan dgn lancar.. 

 baby luqman

My family

My parents and bakal adik ipar

9 comments:

  1. tahniah ielaz. bila majlis besarnya tu? hE.

    ReplyDelete
  2. lovely la ur engagement. sweet & simple...i like..

    ReplyDelete
  3. I so happy for u...., wani suka la baju kak eila..., so sweet... congrats

    ReplyDelete
  4. congrats!!!

    such a lovely simple engagement day :)

    ReplyDelete
  5. dear!!time i dulu pun...ade jee mmebr terasa..smpai skang tak tegur2 i sbb tak jmput die on my e-day.....hu3..gile sedihhh....
    eh,napa tak pakai heels??he3....

    ReplyDelete
  6. Maslina: Tq dear.... my Big day will be 24 oktober 2010

    Mrs.aisheiteru: tq so muchhh

    wanie: hahhahaha beli baju pun last minit kat carefour lagi semata nak match dgn tunang yer baju raya thn lepas

    dyra: yeahhhh tq so much

    elya: hahahahha main rembat ajer kasut tuee kat luar... x pikir apa pun time tue... itulah siap call mara... entah benda dah lepas..x leh nak buat apa2... my mistake..

    ReplyDelete
  7. aiyok! risau lah pulak.. Bertunang Day lala nnt hanya 150 guest aja. rumah kecik, jadi jemputan pun kecik.huhu

    so, petua memujuk pun kene blajar ni utk pujuk mana-mana yang tak terajak..hehe

    ReplyDelete
  8. simple ja Bertunang Day anda...sweet!

    ReplyDelete
  9. peminat pink rupanyer.. me too!! hehehehe

    ReplyDelete