Sunday, July 25, 2010

Ohhhh i wish

Salam  ^....^

Hi nak tanyalah korang ada x masalah nak deal dgn parents or partner masing2 about preparation w-day??? Sebenar yer aku nie mcm2 benda nak buat tapi disebabkan ayah seorang yg tegas and very simple and x suka benda remeh2 nie.. bg dia membazir duit ajer, buat hanya benda penting ajer. if not dia nak aku nikah ajerr x der kenduri.. tapi mama berjaya gak pujuk sikit... buatlah kenduri sikit.. simple ceremony after nikah.

i wish i have pelamin and sanding but ayah aku x suka,  so aku awal2 dah tolak ke tepi... just boleh mimpi ajelah. ohhh dear.. i wish...ayah will be open minded sikit... seriously nak deal dgn ayahku a bit susah sikit sebab kena cari timing dia mood dia yg betul2 ok and ptg tadi baru bincang dgn ayah utk family cloths... fuhhh bukan main payah nak pujuk dia..siap baca2 doa dulu... mula2 he refuse x mahu buat baju baru.... x mahu ada tema2 apa.... aduhai then i slowly pujuk slow2 and selawat 3kali then dia start accept my opinion...ingat nak soft purple utk family tapi he refuse sebab dia x suka color tueee... then i change to turquoise color.. siap tunjuk cth kain aku yg dulu but a bit slightly gelap sikit... then baru he say yes....fuhhhhhhh lega... finally my family will be wearing turquoise color

Ingat nak lah bincang part deko itu ini... dlm hati nak buat dessert table.. aduihh jawapyerrr kena cari hari lain bincang dgn dia... bukan boleh keluarkan semua idea for one day....

even majlis  aku lagi 3 bln ajerr... tapi rasa sedih ajerr... bcoz why my fiance lebih fokus pada kejer and hobi sibuk dgn futsal, bola sepak, badminton and memancing.. if aku ganggu masa hobi dia mesti dia buat muka... kalau gaduh pun mesti pasal hal nie... susah nak curi masa dia nak bincang psl hal nie.. mcm aku seorang ajer excited... even my friend sibuk tanya about my preparation..perlu bantuan apa2.. entah lah aku x tahu nak ckp bcoz aku slightly x der mood nak buat apa2... itupun aku kuatkan semangat buat apa yg termampu, i wish my fiance akan excited nak tolong aku sekali tapi bg dia benda nie remeh temeh malas nak pikir hanya serah padaku aku seorang...

Setakat nie...semua benda aku handle my self..dgn kawan pun just ckp mulut ajer... yelah semua benda kena ada duit kan... dah habis banyak utk bayar deposit itu ini.. utk buat benda lain..i need from ayah aku... he only one my banker... perlu bincang dgn ayahku hari lain plaklah jawapyerrr....masa makin suntuk and masa berjalan dengan cepat.

Ohhh i wish dgn petik jari boleh buat seribu macam.... hahahah semua yerr hanya mimpi and dlm citer dongeng sajerr....

Doakan semua berjalan dgn lancar... sory story ku a bit boring sikit.. ignore my post nie..

P/S: Esok nak bangun awal nak pergi survey kat kompleks kraftangan.. jln conlay ada Promosi Kerja Kahwin. If teserempak with me say hi lah yeeee... Nite semua..

6 comments:

  1. oh! baru skrg i faham ape perasaan my fiance bila i tak penah endah urusan tentang mau kahwin sebelum ini. semoga semua berjalan lancar ye. acely ur blog ni byk sgt membantu i buat preparation. especialy yg tentang MUA tu. tq eh.

    ReplyDelete
  2. maslina: ur welcome dear.. haha tebaliklah kita niee... kenalah excited psl prepay wedding nie... yelah dapat marasa hanya sekali seumur hidup nak merasa raja sehari.. all the best to u too.

    ReplyDelete
  3. yeah... same wit me.. sumer pon..i yang handle sendiri..kaLo ikit family..asaLkan kawen sudah..!! memang selalu jadi salah paham..
    but alhamdulillah..tunang i banyak membantu..walaupon kekadang moody jugak biler terlampau penat membawa i kehulu kehilir tuk wat persiapan kawen..!! :)

    ReplyDelete
  4. kak eila...

    kadang-kadang dlm kahwin nie kena beralah sikit dengan ayah... wani pown banyak main tali dlm tepung.. alhamdulilah semua berjalan lancar walaupown ader cacat cela ( tutup mata je la.. uat x nampak)...

    InsyaALLAH, semoga apa yg dirancang oleh kak eila akan jadi kenyataan...

    ReplyDelete
  5. @ty_fared : baguslah tunang u banyak membantu... i nasib baik ada adik pompuan yg sanggup nak bg tolong i.. kalau x memang agak susah lah....

    My note: tq wanie... mudaha-mudahan semua berjln dgn lancar.. now ayah dah ok sikit.... biasalah kena banyakkan berdoa...

    ReplyDelete
  6. hye eila..hurm..skrg pon sy tgh wt prep sorg jgk coz my fiance jauh nun di kedah..even majlis lame lagi..mac 2011..so kna la saye wat sorg2 dlu..neway..hrtu pon saye gi kerja kawen kt kompleks kraf..theme purple pink tu sgt chantek ken??hehe..

    ReplyDelete